Kyckling i krämig tomatsås och varm zucchinisallad

Kyckling i krämig tomatsås och varm zucchinisallad är en krämig kycklinggryta av soltorkade tomater och lårkött som är extra smakrikt.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 450 g kycklinglårfiléer
  • 0,5 burk soltorkade tomater - strimlade marinerade (à 200 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka oregano
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 400 g zucchini
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 3 dl råris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt tomaterna rinna av. Krydda insidan på köttet med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg på en bit soltorkad tomat och ett oreganoblad. Vik ihop köttbitarna och fäst eventuellt med tandpetare. Bryn kycklingen hopvikt på båda sidorna i 1 msk olja.

  2. Skala och pressa över vitlöken och lägg i resterande soltorkade tomater. Repa över 1/2 kruka oregano. Smula över buljongtärningen och häll på grädden. Låt koka upp och sjud sedan under lock ca 15 min tills kycklingen är genomkokt.

  3. Skär zucchinin i bitar. Krydda med 1/2 tsk salt. Bryn den i 1 msk olja. Servera grytan med zucchini och råris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!