Kyckling i kokoscurry med druvor och kokosflakes

Recept på kyckling i kokoscurry med druvor och kokosflakes. Kyckling kan ersättas med till exempel quorn eller oumph om du vill göra rätten vegetarisk. Byt också ut buljongen.
Petra Lindstrand
Recept på kyckling i kokoscurry med druvor och kokosflakes.
Recept på kyckling i kokoscurry med druvor och kokosflakes. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 50 g ingefära - färsk
  • 1 msk olivolja - 2 msk + 2 msk
  • 1 msk curry
  • 1 msk senapsfrön - gula
  • 1 burk kokosmjölk - (400 g)
  • 2 dl vatten - -3 dl
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 aubergine
  • 300 g blomkål
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 70 g babyspenat
  • 250 g vindruvor - röda, kärnfria
  • 1 dl kokosflakes

Tillbehör

  • 3 dl ris - rött

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och finriv ingefäran.

  2. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt ingefära, curry och senapsfrön och låt fräsa med ca 2 min. Vispa ner kokosmjölk, vatten och buljongtärning och låt sjuda ca 5 min.

  3. Sätt ugnen på 250°. Skär auberginen i bitar. Bryt blomkålen i buketter. Blanda grönsakerna med 2 msk olja på en plåt med bakplåtspapper. Stek mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg.

  4. Tärna kycklingen. Bryn runt om i 2 msk olja i en het stekpanna ca 3 min. Krydda med salt och peppar. Häll såsen i pannan. Koka ca 2 min och vänd ner spenaten. Toppa med druvor och kokos.

  5. Servera kycklinggrytan med rostade grönsaker och ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!