Kyckling i gräddig citronsås

Citronen ger en frisk och god syra till den gräddiga såsen och de goda gröna oliverna ger extra smak och friskhet.
Foto: Joel Wåreus / Joel Wåreus/ BMB

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 700 g potatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 kruka persilja
  • 1 burk gröna oliver - gärna halkidiki (150 g oliver utan lag)
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör:

  • 100 g sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda potatisen med 1 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Stek mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Skär kycklingfilén i bitar. Skala och hacka vitlöken. Stek kycklingen i 2 tsk olja i en stekpanna ca 3 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet från halva citronen och pressa ut 2 msk saft. Skär resten av citronen i klyftor. Blanda grädde, citronsaft och buljongtärning i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök. Låt koka under lock ca 5 min.

  4. Hacka persiljan och blanda med citronskalet. Rör ner oliver i grytan. Strö persilja och citron över och servera med citronklyftor, potatis och sallad. 

Styling: Elisabeth Johansson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!