Kyckling, Gongbao

Kycklingfilé med mycket chili och starka kryddor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 350 g kycklingfilé
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk kinesiskt risvin - eller torr sherry
  • 2 tsk potatismjöl - utrörd i 1/2 msk vatten
  • 2 tsk rapsolja - + 3 msk
  • ingefära - färsk 1 cm
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 salladslökar - bara det vita (50 g)
  • 5 - 10 röda chilifrukter - torkade
  • 20 sichuanpepparkorn
  • 1 msk chilibönpasta
  • 0,5 dl jordnötter - osaltade

Sås

  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1,5 msk risvinäger
  • 1,5 msk strösocker
  • tärning hönsbuljong - en fjärdedels tärning, smulad
  • 1,5 tsk potatismjöl
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Skär kycklingen i 1 1/2 cm stora tärningar. Lägg dem i en skål och tillsätt salt, risvin och potatismjöl blandat med vatten. Blanda väl och tillsätt 2 tsk olja.

  2. Skala och skär ingefära och vitlök i tunna skivor, skär salladslökarna och chilin i 2 cm bitar.

  3. Värm 3 msk olja i en wok eller stor stekpanna. Fritera chilifrukterna tills de börjar bli bruna. Tillsätt sichuanpeppar och kyckling och woka ca 2 min. Tillsätt bönpasta, blanda väl och vänd ner salladslök, ingefära och vitlök.

  4. Blanda alla ingredienser till såsen i en liten skål. Häll såsen, i woken och rör om. Blanda väl och vänd ner jordnötterna. Servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!