Kyckling curry med vitpeppar

Denna currybas kan du blanda med t ex stekta kycklingbitar eller skållade skalade tomater i bitar och servera till kokt ris. Klasskisk god som kyckling med currysås.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk ingefära - riven färsk
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 1 krm nejlika - mald
  • 2 krm kardemumma - mald
  • 2 krm muskot - mald
  • 2 krm spiskummin
  • 3 krm koriander - mald
  • 3 krm paprikapulver
  • 3 krm gurkmeja
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 1 msk tamarinde pasta
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • 4 tomater
  • ris - kokt
  • papadam

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök och lägg i en skål.

  2. Mät upp och blanda ner i samma skål riven ingefära, fint krossad vitpeppar, nejlika, kardemumma, muskot, spiskummin, koriander, paprikapulver och gurkmeja.

  3. Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök- och kryddblandningen ca 2 min. Blanda om väl. Tillsätt vatten, tamarindpasta och salt. Låt alltsammans puttra ca 10 min utan lock.

  4. Vill du ha curryn med tomater kan du skålla, skala och skära fyra tomater i bitar. Blanda ner dem och låt dem puttra med ca 5 min. Servera med kokt ris och papadam.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!