30 minuter
Kyckling cashew korma – gör så här:
- Putsa och skär kycklingköttet i mindre bitar. Krydda med salt och peppar och bryn kycklingen runt om i 1 msk smör.
- Kärna ur, ta bort innerväggarna och finhacka chili. Skala och finstrimla vit- och rödlök.
- Ta upp kycklingköttet ur pannan. Fräs chili, vit- och rödlök ca 1 minut. Tillsätt 1 msk smör, garam masala, ingefära och paprikapulver och fräs på svag värme ca 1 minut.
- Stöt 1/2 dl cashewnötter i en mortel och rör ner dem i pannan. Tillsätt kokosgrädde och tomatpuré. Lägg ner de brynta kycklingbitarna och sjud grytan 10–15 min tills kycklingen är genomkokt.
- Strimla mynta- och korianderblad och strö över grytan. Ringla ner yoghurt strax före servering. Servera med basmatiris och gärna naanbröd.