3.93.93.93.93.9

Kyckling cashew korma är en mustig gryta som blir mjuk och krämig av kokosgrädde. Hela och stötta cashewnötter bidrar med konsistens och smak. Grytan blir bäst med kycklinglår som är saftiga och har mer smak.  

För 4 personer:

Ingredienser

500 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 + 1 msk smör
1 grön chili, t ex spansk peppar
1 vitlöksklyfta
2 rödlökar
1 msk garam masala
2 tsk ingefära, fint riven
1 tsk paprikapulver
0,5 + 0,5 dl cashewnötter
1 burk kokosgrädde, (400 g)
2 msk tomatpuré
5 myntablad
5 korianderblad
2 dl yoghurt, naturell

Tillbehör:

basmatiris
naanbröd

30 minuter

Kyckling cashew korma – gör så här:

  1. Putsa och skär kycklingköttet i mindre bitar. Krydda med salt och peppar och bryn kycklingen runt om i 1 msk smör.
  2. Kärna ur, ta bort innerväggarna och finhacka chili. Skala och finstrimla vit- och rödlök.
  3. Ta upp kycklingköttet ur pannan. Fräs chili, vit- och rödlök ca 1 minut. Tillsätt 1 msk smör, garam masala, ingefära och paprikapulver och fräs på svag värme ca 1 minut.
  4. Stöt 1/2 dl cashewnötter i en mortel och rör ner dem i pannan. Tillsätt kokosgrädde och tomatpuré. Lägg ner de brynta kycklingbitarna och sjud grytan 10–15 min tills kycklingen är genomkokt.
  5. Strimla mynta- och korianderblad och strö över grytan. Ringla ner yoghurt strax före servering. Servera med basmatiris och gärna naanbröd.