4.64.64.64.64.6

Recept på kvittenmarmelad. Kvitten tillhör rosväxterna och de små hårda frukterna används främst till att koka gelé och marmelad. Smaken påminner lite om aprikoser.

För 1 liter

Ingredienser

4 kvittenfrukter, (ca 800 g)
1 citron, , saften
3 msk vatten
6 dl syltsocker

20 min

Kvittenmarmelad – gör så här:

  1. Skala och kärna ur kvittenfrukterna och skär dem i tärningar. Lägg frukten i en kastrull och häll över citronsaft och vatten. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 15 min.
  2. Tillsätt syltsocker och låt koka ca 2 min. Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar och låt kallna.

    Marmelad till kvittostar

    Foto: Joel Wåreus

    Till kittostar är det gott med mogna, fruktiga marmelader som nypon- och kvittenmarmelad. Det passar perfekt med ett kardemummakex till!