Kvittenmarmelad

Recept på kvittenmarmelad. Kvitten tillhör rosväxterna och de små hårda frukterna används främst till att koka gelé och marmelad. Smaken påminner lite om aprikoser.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kvittenfrukter - (ca 800 g)
  • 1 citron - , saften
  • 3 msk vatten
  • 6 dl syltsocker

Gör så här

  1. Skala och kärna ur kvittenfrukterna och skär dem i tärningar. Lägg frukten i en kastrull och häll över citronsaft och vatten. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 15 min.

  2. Tillsätt syltsocker och låt koka ca 2 min. Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar och låt kallna.

    Foto: Joel Wåreus

    Till kittostar är det gott med mogna, fruktiga marmelader som nypon- och kvittenmarmelad. Det passar perfekt med ett kardemummakex till!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!