Kvarngrynsotto med kronärtskocka, ryggbiff och örtiga vita bönor

Recept på kvarngrynsotto med kronärtskocka, ryggbiff och örtiga vita bönor. Kvarngryn är en blandning  av havre, vete och råg. De har ett härligt
tuggmotstånd och passar perfekt i en risotto.

50 minuter

Kvarngrynsotto med kronärtskocka och ryggbiff – gör så här:

  1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs lök, vitlök och gryn i olja i en vid kastrull. Häll i vinet och låt det koka in ca 1 minut.
  2. Blanda vatten och fond och häll cirka hälften över grynen. Låt koka på låg temperatur under omrörning. Späd i omgångar med resten av buljongen. Låt koka ca 12 min. Riv osten och blanda ner den i otton.
  3. Kronärtskockor: Skär ut kronärtskocksbottnarna. Halvera dem på längden och skär i 1/2 cm tjocka skivor. Stek skivorna i olja ca 5 min, tills de fått fin färg. Krydda med salt.
  4. Bönor: Värm bönorna i olja i en kastrull. Tillsätt citronsaft och örter. Krydda med salt.
  5. Kött: Sätt ugnen på 150°. Krydda köttet med salt och peppar. Stek det i olja och smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida, ös köttet med stekfettet under tiden. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 55° innertemperatur, beräkna ca 15 min. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs i skivor och kryddas med flingsalt.
  6. Lägg grynotton på tallrikar. Toppa med kött och kronärtskockor. Strö över bönorna och garnera med vattenkrasse.

 

Recept från