00000

Lättbakat bröd som går utmärkt att frysa. Sprödvärms gärna inför servering.

För 30 st

Ingredienser

50 g jäst
5 dl vatten, ljummet (37°)
3 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 tsk salt
12 dl vetemjöl
1 Fyllning:
100 g smör
2 citroner, rivet skal av
1 lime, rivet skal av

Pensling:

1 ägg
1 krm sesamfrö
1 krm flingsalt

1. Smula ner jästen i en skål och rör ut den med ljummet vatten. Tillsätt olja, honung, salt och nästan allt mjöl. Spara ca 1/2 dl till utbakning. Arbeta degen smidig ca 10 min.
2. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
3. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i två delar. Kavla ut var och en till en 1/2 cm tjock rektangel.
4. Blanda smöret med citronoch limeskal. Bred smöret på degen och rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på 2 plåtar med bakplåtspapper.
5. Låt jäsa 30 min under bakduk.
6. Sätt ugnen på 250°. Pensla bröden med ägg, strö på sesamfrö och salt. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.