Kuvertbröd med basilikasmör

Recept på vackra kuvertbröd där basilikasmöret redan finns inbakat. Kan bakas ut och sedan frysas in, baka av strax före servering.
Janet Gustafsson
Foto: Per-Magnus Persson

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten - (37°)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk honung - flytande
  • 1 tsk salt
  • 6 - 7 dl vetemjöl - (360-420 g)

Fyllning

  • 50 g smör
  • 2 dl basilika - hackad
  • 1 msk citronskal - rivet
  • 2 tsk flingsalt

Pensling

  • 1 ägg

Garnering

  • 2 msk vallmofrön

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke och rör ut i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen 6-7 min i maskin eller 10 min för hand.

  2. Låt jäsa ca 1 timme under bakduk.

  3. Fyllning: Mixa smöret med basilika och citronskal.

  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut till en rektangel, ca ½ cm tjock. Bred smöret på degplattan. Rulla samman som en rulltårta och skär rullen i 3 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt i bullformar på en plåt. Låt jäsa ytterligare ca 30 min under bakduk.

  5. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!