00000

Recept på vackra kuvertbröd där basilikasmöret redan finns inbakat. Kan bakas ut och sedan frysas in, baka av strax före servering.

För 16 bröd

Ingredienser

25 g jäst
2,5 dl vatten ljummet (37°)
1 msk olivolja
1 msk honung flytande
1 tsk salt
6-7 dl vetemjöl (360-420 g)

Fyllning

50 g smör
2 dl basilika hackad
1 msk citronskal rivet
2 tsk flingsalt

Pensling

1 ägg

garnering

2 msk vallmofrön

Kuvertbröd med basilikasmör — gör så här:

  1. Smula jästen i en degbunke och rör ut i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen 6-7 min i maskin eller 10 min för hand.
  2. Låt jäsa ca 1 timme under bakduk.
  3. Mixa smöret med basilika och citronskal. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut till en rektangel, ca ½ cm tjock. Bre smöret på degplattan. Rulla samman som en rulltårta och skär rullen i 3 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt i bullformar på en plåt. Låt jäsa ytterligare ca 30 min under bakduk.
  4. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Fler recept med: Ägg och mejeri, Bakning, Matbröd, Övrigt