00000

Kungskrabbcocktail med het rhode island är en festlig fredagsförrätt. Servera gärna rostat bröd till cocktailen.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g kungskrabb-ben
50 g sockerärter
8 körsbärstomater
50 g salladsskott, blandade

Dressing:

1 dl majonnäs, gärna hemlagad eller Hellmans
2 msk chilisås
1 tsk srirachasås
1 tsk
1 krm salt

Garnering:

dill

10 minuter

Kungskrabbcocktail med het rhode island – gör så här:

  1. Dressing: Blanda majonnäs, chilisås, sriracha och konjak. Krydda med salt.
  2. Klipp upp krabbenen och ta ut köttet. Skär det i mindre bitar. Finstrimla sockerärterna. Skär tomaterna i klyftor.
  3. Lägg salladsskotten i botten på glas och fördela sockerärter, tomater och krabbkött ovanpå. Ringla lite av dressingen över och garnera med dill. Servera med resten av dressingen vid sidan om.
Fler recept med: Fisk, Fredagsmat, Skaldjur, Smårätter