44444

Kungskrabba med yuzumajonnäs är ett lyxigt inslag på buffébordet.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

500 g kungskrabbsben

Yuzumajonnäs:

1 äggula
1 msk yuzu
1,5 dl rapsolja
0,5 tsk salt

Garnering:

2 krukor koriander
flingsalt

30 minuter

Kungskrabba med yuzumajonnäs – gör så här:

  1. Klipp upp krabbenen på längden och plocka försiktigt ut köttet. Skär köttet i munsbitar och låt stå i kylen till servering.
  2. Yuzumajonnäs: Mixa äggula och yuzu med mixerstav. Tillsätt oljan, lite i taget, och mixa till en slät majonnäs. Krydda med salt.
  3. Koka upp vatten i en kastrull. Skär av koriandern och doppa bara stjälkarna 2–3 sekunder i vattnet. Doppa dem sedan i kallt vatten.
  4. Linda några korianderstjälkar runt krabbitarna. Lägg bitarna på ett fat och droppa majonnäs runt om. Strö över flingsalt. Servera.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Gourmet och lyx, Skaldjur