Kungskrabba med brynt smör och dill, räkskagen med kavring  

Kungskrabba med brynt smör och dill, räkskagen med kavring är en riktigt lyxig förrätt. Krispig kavring och hyvlad ­lättsyrad gurka ger sötma och syra till rätten.  
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 kungskrabbsben
  • 1 kg räkor - med skal
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk gräslök - hackad
  • 0,25 kavring - (ca 100 g)
  • 2 msk smör - + 100 g
  • 0,5 fänkålsstånd
  • 0,5 gurka
  • 0,5 rödlök - liten
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 msk dill - finhackad

Garnering

  • 100 g forellrom

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Klipp upp krabbans ben och ta köttet ur skalen. Skala räkorna. Blanda räkor med majonnäs och gräslök. Ställ i kylen.

  2. Skär brödet i tunna skivor. Smält 2 msk smör. Pensla brödet med smöret och rosta det i ugnen 5–8 min. Låt svalna. Förvara torrt.

  3. Ansa och skär fänkålen tunt, gärna på mandolin. Hyvla gurkan tunt. Skär rödlöken i tunna klyftor. Häll över citronsaft, socker och salt. Låt stå ca 30 min eller längre.

  4. Bryn 100 g smör och blanda ner dillen strax före servering.

  5. Häll dillsmöret över krabbköttet. Lägg upp räkorna bredvid krabbköttet och toppa med rom och kavringschips. Servera med gurk- och fänkålssallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!