Kunglig flarntårta

En god, enkel sommartårta med grädde, bär och nötflarn. Eller fyll den med glass, sorbet och bär. Bottnarna kan gräddas i förväg för att läggas ihop strax innan servering. De bör förvaras lufttätt eller på ett torrt ställe om det är fuktigt i luften annars förlorar de sin sprödhet. Blir flarnen ändå sega kan de värmas i ugnen en kort stund för att återfå sprödheten.

Kunglig flarntårta

  1. Sätt ugnen på 175°. Ta fram 3 bakplåtspapper och markera cirklar, ca 24 cm i diameter.
  2. Finhacka nötter och mandel i matberedare. Smält smöret och häll i socker. Låt det koka någon minut. Ta av från värmen och blanda ner nötterna. Fördela smeten jämnt och bred ut den tunt i rundlarna.
  3. Grädda bottnarna en i taget 10-12 min mitt i ugnen. Passa noga, de ska få en lite gyllenbrun färg. De flyter ut men formen kan jämnas till med kniv medan de är varma. Låt svalna på plåten.
  4. Vispa grädden. Kärna ur och skär nektarinerna i tunna klyftor.
  5. Varva bottnar, grädde, nektariner och hallon. Garnera med hallon och några myntakvistar.

Recept från