Kumminringar

På Bornholm det klassiska öl- och snapstilltugget. Också goda till soppa och sallad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 schalottenlök - + 1 tsk smör
  • 50 g smör
  • 1,25 dl mjölk
  • 20 g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk strösocker
  • 2 tsk kummin - stött
  • 3,5 dl vetemjöl - special

Till pensling

  • 1 äggula
  • 2 tsk kumminfrön - stötta

Gör så här

  1. Hacka och smörfräs löken glansig och mjuk.

  2. Smält smöret, rör i mjölken att ljummas och dra kastrullen av plattan. Smula jästen i en bunke, häll över

    den ljumma mjölken och rör tills jästen lösts upp.

  3. Rör i salt, socker, kummin, löken och mjölet lite i taget

    och arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa 30 min.

  4. Dela degen i 12 delar, rulla ut lillfingertjocka längder,

    forma ringar, nyp ihop dem väl och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.

  5. Sätt ugnen på 225°. Pensla med äggula och stör över

    kummin. Jäs 10 min och grädda därefter mitt i ugnen 12 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!