Kummingrillad fläskkarré med lättstuvad savojkål

Recept på kummingrillad fläskkarré med lättstuvad savojkål. Kummin och kål är en klassisk smakkombination.

Ingredienser

  • 500 g fläskkarré - i skivor
  • 1 msk kummin - hel
  • 2 msk soja - japansk
  • 600 g savojkål
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 4 tomater - stora
  • strösocker
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 50 g bröd - per person

Gör så här

  1. Stöt kumminen lätt i en mortel. Blanda den med soja, 1 tsk socker, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Pensla blandningen på köttet och låt stå ca 10 min.

  2. Ansa och finstrimla kålen. Koka den i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt kålen rinna av, men spara 1 dl av kokvattnet.

  3. Blanda kokvattnet från kålen med lätt crème fraiche och senap i en kastrull. Koka upp och krydda med 1 tsk socker, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda ut majsstärkelsen med lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Låt koka upp och vänd i kålen.

  4. Grilla köttet på utegrill eller i grillpanna ca 5 min på varje sida. Ta upp och låt det vila ca 5 min.

  5. Skär tomaterna i tjocka skivor. Pensla snittytan med 2 tsk olja och krydda med 1/2 tsk salt. Grilla tomaterna ca 2 min på varje sida.

  6. Skär köttet i skivor och servera med kål, tomater och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!