00000

Klassiska snapskryddor. Här samsas de med smaken av pepparrot.

För 2 1/2 dl

Ingredienser

2,5 dl brännvin okryddat, t ex Brännvin special
1 pepparrot bit (ca 2 cm)
1 tsk fänkålsfrön hela
2 krm kumminfrön hela
0,5 msk honung flytande

Kummin-, fänkåls- och pepparrotssnaps – gör så här:

  1. Häll spriten i en skål. Skala och skär pepparroten i cm-stora bitar.
  2. Lägg pepparrot, fänkål, kummin och honung i skålen och rör tills honungen löst sig. Låt stå övertäckt i kylen 2 dygn. Sila över snapsen i en flaska.

 

Snapsen serveras gärna till bacon- och pepparrotssill

pepparrotssill o snaps

Här får vi ett par smakprov från restaurang Salt & Sill på Klädesholmen.

– Det här är vår godaste sill, säger Sofie Wigbring.

Hon ser vad som går hem hos gästerna, och uppenbarligen har den krämiga sillen fått en plats i mångas hjärtan.

Snapsen har funnits på krogen i några år och togs fram i ett samarbete med Vin & Sprit, där Salt & Sill som en av fem krogar i Sverige fick göra sin egen snaps. Pepparrot, kummin och fänkål är alla smaker som är goda tillsammans med den rökta baconsmaken.

Här hittar du recept på sillen!

Fler recept med: Drinkar, Jul, Övrigt