Kummin-, fänkåls- och pepparrotssnaps

Klassiska snapskryddor. Här samsas de med smaken av pepparrot.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2,5 dl brännvin - okryddat, t ex Brännvin special
  • 1 pepparrot - bit (ca 2 cm)
  • 1 tsk fänkålsfrön - hela
  • 2 krm kumminfrön - hela
  • 0,5 msk honung - flytande

Gör så här

  1. Häll spriten i en skål. Skala och skär pepparroten i cm-stora bitar.

  2. Lägg pepparrot, fänkål, kummin och honung i skålen och rör tills honungen löst sig. Låt stå övertäckt i kylen 2 dygn. Sila över snapsen i en flaska.

Snapsen serveras gärna till bacon- och pepparrotssill 

Foto: Agneta Thorsén

Här får vi ett par smakprov från restaurang Salt & Sill på Klädesholmen.

– Det här är vår godaste sill, säger Sofie Wigbring.

Hon ser vad som går hem hos gästerna, och uppenbarligen har den krämiga sillen fått en plats i mångas hjärtan. 

Snapsen har funnits på krogen i några år och togs fram i ett samarbete med Vin & Sprit, där Salt & Sill som en av fem krogar i Sverige fick göra sin egen snaps. Pepparrot, kummin och fänkål är alla smaker som är goda tillsammans med den rökta baconsmaken.

Här hittar du recept på sillen!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!