55555

Recept på kulfi, indisk glass med smak av pistage. Kulfi är superenkel att göra och du behöver ingen glassmaskin.

För 8 personer:

Ingredienser

50 g pistagenötter, skalade
1,5 dl mjölk, (3 %)
3 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, (397 g)
2 tsk rosenvatten, (kan uteslutas)
0,5 tsk kardemumma, stött
1 krm vaniljpulver, äkta
1 krm salt

Tillbehör:

rostad sensommarfrukt, se recept

10 minuter + 3 timmar i frys

Kulfi – gör så här:

  1. Grovhacka pistagenötterna. Vispa samman mjölk, grädde och kondenserad mjölk. Tillsätt pistagenötter, rosenvatten, kardemumma, vaniljpulver och salt. Blanda väl.
  2. Häll smeten i en låg, vid form och frys 3–4 timmar. Rör om i kulfin några gånger under infrysningen så att nötterna blandas med glassen.

Recept på rostade plommon och nektariner att servera till kulfi hittar du här!

Fler recept med: Okategoriserade