Kryddstekt skav med äpple, rödkål, ingefära och gaffelmosad potatis

00000

Recept på kryddstekt skav med äpple, rödkål, ingefära och gaffelmosad potatis. Ren, älg, hjort eller vildsvin ... Välj ditt favoritkött.

För 4 personer:

Ingredienser

2 paket viltskav fryst (à 240 g)
1 gul lök
150 g rödkål
2 äpplen små
1 msk smör + 1 msk
2 msk ingefära finriven
1 tsk salt

Potatis:

500 g potatis fast 
2 dl crème fraiche
1 tsk salt

25 minuter

Kryddstekt skav med äpple, rödkål, ingefära – gör så här:

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av 2–3 min.
  2. Koka upp crème fraichen under omrörning. Lägg ner potatisen och mosa lätt med en träslev eller gaffel. Krydda med salt.
  3. Skala och skär löken i klyftor. Ansa och skär rödkålen i 2 cm stora bitar. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Bryn lök och kål i 1 msk smör tills de mjuknat lite. Tillsätt äppelklyftorna och stek ytterligare 2-3 min.
  4. Bryn viltskavet i omgångar i 1 msk smör tills det fått fin färg. Tillsätt ingefäran och stek vidare ca 1 minut. Krydda med salt.
  5. Toppa skavet med lök-, kål- och äppelfräset och servera med den krämiga potatisen.