Kryddstekt skav med äpple, rödkål, ingefära och gaffelmosad potatis

Recept på kryddstekt skav med äpple, rödkål, ingefära och gaffelmosad potatis. Ren, älg, hjort eller vildsvin ... Välj ditt favoritkött.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 2 pkt viltskav - fryst (à 240 g)
  • 1 gul lök
  • 150 g rödkål
  • 2 äpplen - små
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 2 msk ingefära - finriven
  • 1 tsk salt

Potatis

  • 500 g potatis - fast
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av 2–3 min.

  2. Koka upp crème fraichen under omrörning. Lägg ner potatisen och mosa lätt med en träslev eller gaffel. Krydda med salt.

  3. Skala och skär löken i klyftor. Ansa och skär rödkålen i 2 cm stora bitar. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Bryn lök och kål i 1 msk smör tills de mjuknat lite. Tillsätt äppelklyftorna och stek ytterligare 2-3 min.

  4. Bryn viltskavet i omgångar i 1 msk smör tills det fått fin färg. Tillsätt ingefäran och stek vidare ca 1 minut. Krydda med salt.

  5. Toppa skavet med lök-, kål- och äppelfräset och servera med den krämiga potatisen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!