1 timme + 35 minuter i ugn
Kryddstekt ankbröst med sötpotatispuré – gör så här:
- Sätt ugnen på 150°. Mortla kryddorna eller mal dem i en kryddkvarn. Skär snitt i skinnet på ankbrösten och krydda med salt. Knåda in kryddblandningen.
- Bryn ankbrösten med skinnsidan ner ca 2 min. Vänd och bryn på andra sidan ca 2 min. Lägg över i en ugnssäker form och ringla över hoisinsåsen. Stek ankbrösten mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68°, beräkna ca 35 min.
- Sötpotatispuré: Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Kärna ur och finhacka chilin.
- Låt sötpotatisen rinna av. Mixa med smöret till en slät puré.
Tillsätt chili, ingefära och pressad vitlök. Krydda med salt. - Grönsaker: Ansa och halvera pak soi. Ansa och skär purjolöken
i ca 5 cm långa bitar. Ansa bönorna. Stek pak soi, purjolök och bönor i raps- och sesamolja ca 5 min. Krydda med salt. Häll över ostronsåsen. - Skär ankbrösten i skivor. Servera med sötpotatispuré och grönsaker.
Recept av Ulla Karlström, Petra Pettersson och Cecilia Lundin