I annonssamarbete med MUTTI

00000

Är köttbullar ett måste på ditt middagsbord varje vecka men något du börjar tröttna på? Ge köttbullarna ny smak med en kryddig tomatsås, kummin och koriander!

För 4 portioner

Ingredienser

Kryddstarka köttbullar

450 g fläskfärs
400 g Muttis Polpa finkrossade tomater
1 st ägg
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk kummin
1/2 tsk chilipulver
1/2 glas ströbröd
solrosolja för fritering
koriander
salt

30 min

Så här gör du:

Finhacka löken och lägg löken, färsen, vitlöken(hackad), halva chilipulvret, kumminen, ströbrödet, ägget och saltet, i en bunke och rör om till en färssmet.

Av färsen görs köttbullar, som sedan friteras i het solrosolja i en stekpanna med lite högre kant.

Medan köttbullarna friteras, så koka ihop Muttis POLPA finkrossade tomater med resterande chilipulver och lite salt.

Lägg i de friterade köttbullarna i tomatsåsen och låt dem ta smak av tomatsåsen några minuter.

Servera de kryddstarka köttbullarna med färsk och finhackad koriander på toppen.

Fler recept med: Mutti, Övrigt