1. Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen. Skölj fisken i kallt vatten och klappa den torr med hushållspapper. Skär några snitt i fiskfiléerna. Lägg dem i en ugnssäker form och gnid in kryddblandningen i fisken, täck med plastfolie. Låt marinera i kylen i minst 30 min eller upp till 8 timmar.
2. Sätt ugnen på 200°. Skiva limen och lägg runt fisken. Strö över mandel och salt. Stek fisken mitt i ugnen ca 20 min. Servera med kokt eller pressad potatis och grönsallad.
Kryddstark lime- och mandelfisk i ugn
Fisken blir god om den får marinera flera timmar i kryddblandningen.
För 2 person(er)
Ingredienser
350 g | hällefiléer, eller annan vit fisk |
1 | lime |
2 msk | sötmandel, flagad, eller solrosfrön |
1 krm | salt |
Kryddblandning
1 msk | olivolja |
0,5 | citron |
0,5 dl | persilja, finhackad |
0,5 dl | koriander, finhackad färsk |
0,5 tsk | salt |
0,5 tsk | paprikapulver |
0,5 tsk | spiskummin, mald |
0,5 tsk | sambal oelek |
Tillbehör
150 g | potatis, kokt, per portion |
1 | grönsallad |