Kryddstark lime- och mandelfisk i ugn

Fisken blir god om den får marinera flera timmar i kryddblandningen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 350 g hällefiléer - eller annan vit fisk
  • 1 lime
  • 2 msk sötmandel - flagad, eller solrosfrön
  • 1 krm salt

Kryddblandning

  • 1 msk olivolja
  • 0,5 citron
  • 0,5 dl persilja - finhackad
  • 0,5 dl koriander - finhackad färsk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk spiskummin - mald
  • 0,5 tsk sambal oelek

Tillbehör

  • 150 g potatis - kokt, per portion
  • 1 grönsallad

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen. Skölj fisken i kallt vatten och klappa den torr med hushållspapper. Skär några snitt i fiskfiléerna. Lägg dem i en ugnssäker form och gnid in kryddblandningen i fisken, täck med plastfolie. Låt marinera i kylen i minst 30 min eller upp till 8 timmar.

  2. Sätt ugnen på 200°. Skiva limen och lägg runt fisken. Strö över mandel och salt. Stek fisken mitt i ugnen ca 20 min. Servera med kokt eller pressad potatis och grönsallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!