Kryddstark lime- och mandelfisk i ugn
Ingredienser
- 350 g hällefiléer - eller annan vit fisk
- 1 lime
- 2 msk sötmandel - flagad, eller solrosfrön
- 1 krm salt
Kryddblandning
- 1 msk olivolja
- 0,5 citron
- 0,5 dl persilja - finhackad
- 0,5 dl koriander - finhackad färsk
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk spiskummin - mald
- 0,5 tsk sambal oelek
Tillbehör
- 150 g potatis - kokt, per portion
- 1 grönsallad
Gör så här
-
Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen. Skölj fisken i kallt vatten och klappa den torr med hushållspapper. Skär några snitt i fiskfiléerna. Lägg dem i en ugnssäker form och gnid in kryddblandningen i fisken, täck med plastfolie. Låt marinera i kylen i minst 30 min eller upp till 8 timmar.
-
Sätt ugnen på 200°. Skiva limen och lägg runt fisken. Strö över mandel och salt. Stek fisken mitt i ugnen ca 20 min. Servera med kokt eller pressad potatis och grönsallad.