Kryddscones

Lättbakade kryddscones som passar bra till soppa och mellanmål.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 9 dl vetemjöl - (480 g)
  • 1,5 msk bakpulver
  • 2 tsk kummin - stött
  • 1 tsk koriander - mald
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 4 dl filmjölk
  • 0,5 ägg

Pensling

  • 0,5 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Blanda samman mjöl, bakpulver och kryddor i en matberedare. Tillsätt smöret i små bitar. Häll i  filmjölk och ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.

  3. Ta upp degen på ett mjölat bord och dela den i 4 bitar. Forma varje bit till en bulle och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och klappa ut till platta kakor. Skär ett kryss med en vass kniv rakt över varje bulle och pensla med uppvispat ägg.

  4. Grädda mitt i ugnen 12-14 min. Låt sconesen svalna något på ett galler innan de bryts isär och serveras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!