Lättbakade kryddscones som passar bra till soppa och mellanmål.

För 4 bröd

Ingredienser

9 dl vetemjöl (480 g)
1,5 msk bakpulver
2 tsk kummin stött
1 tsk koriander mald
1 tsk salt
100 g smör, rumsvarmt
4 dl filmjölk
0,5 ägg

Pensling:

0,5 ägg

Recept: Kryddscones

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda samman mjöl, bakpulver och kryddor i en matberedare. Tillsätt smöret i små bitar. Häll i  filmjölk och ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Ta upp degen på ett mjölat bord och dela den i 4 bitar. Forma varje bit till en bulle och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och klappa ut till platta kakor. Skär ett kryss med en vass kniv rakt över varje bulle och pensla med uppvispat ägg.
  4. Grädda mitt i ugnen 12-14 min. Låt sconesen svalna något på ett galler innan de bryts isär och serveras.