4.44.44.44.44.4

Kryddrostade grönsaker, oumph och couscous är en god vegorätt. Välj en bra sort av kryddblandningen garam masala, t ex märket Mill & Mortar.

För 4 personer:

Ingredienser

1 rödlök
1 aubergine
3 paprikor, gärna olika färger
1 paket saffran, (1/2 g)
2 tsk garam masala
1 burk pastasås, med tomat, t ex Dolmio (380 ml)
1 påse oumph, fryst (280 g)
3 dl couscous
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

2 dl matyoghurt
0,5 dl pistaschnötter
1 kruka mynta

15 minuter + 15 minuter i ugn

Kryddrostade grönsaker, oumph och couscous – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och hacka löken. Ansa och skär auberginen i tärningar. Kärna ur och tärna paprikan.
  2. Blanda grönsakerna med saffran, garam masala, 3 msk olja, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
  3. Fördela grönsakerna på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Häll ut tomatsåsen på andra sidan och strö oumphen över såsen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.
  5. Fördela couscous, grönsaker, tomatsås och oumph på ett fat. Servera med yoghurt, nötter och mynta.

 

Få enkla och varierade middagstips – signa upp dig på vårt nyhetsbrev

Matinspiration för hela veckan! Vi ger den perfekta hjälpen till dig som vill ha enkla och varierade middagstips. Här får du menyer speciellt framtagna med Allt om Mat:s testade recept och anpassade efter säsongens bästa råvaror.

Signa upp dig på nyhetsbrevet här!