00000

Recept på kryddpepparbiff med syrad brysselkål och klyftpotatis. Rejält och gott. Dessutom är det inne med syrat. Extra rätt alltså!

För 4 personer

Ingredienser

Kryddpepparbiff

500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk stött kryddpeppar
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 msk rapsolja

Brysselkål

400 g brysselkål
1 rödlök
2 msk ättiksprit (12 %)
1/2 dl strösocker
1 dl vatten
2 krm salt
1 dl lingon

Potatis

800 g potatis
2 msk rapsolja
1 tsk salt

30 min

Kryddpepparbiff med syrad brysselkål och klyftpotatis

 

  1. Brysselkål: Ansa kålen och koka den nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Spola hastigt av med kallt vatten och halvera kålen. Skala och skiva löken. Blanda ättika, socker, vatten och salt. Häll lagen över kål och lök och låt stå i rumstemperatur ca 20 min.
  2. Potatis: Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba eller skala potatisen och skär den i klyftor. Blanda potatisklyftorna med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Blanda färsen med ägg, kryddpeppar, salt och peppar. Forma färsen till fyra stora biffar. Pensla dem med olja. Stek biffarna i olja ca 5 min på varje sida.
  4. Blanda brysselkålen med lingonen. Servera biffarna med brysselkål och potatis.