Kryddpepparbiff med syrad brysselkål och klyftpotatis

Recept på kryddpepparbiff med syrad brysselkål och klyftpotatis. Rejält och gott. Dessutom är det inne med syrat. Extra rätt alltså!

30 min

Kryddpepparbiff med syrad brysselkål och klyftpotatis

 

  1. Brysselkål: Ansa kålen och koka den nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Spola hastigt av med kallt vatten och halvera kålen. Skala och skiva löken. Blanda ättika, socker, vatten och salt. Häll lagen över kål och lök och låt stå i rumstemperatur ca 20 min.
  2. Potatis: Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba eller skala potatisen och skär den i klyftor. Blanda potatisklyftorna med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Blanda färsen med ägg, kryddpeppar, salt och peppar. Forma färsen till fyra stora biffar. Pensla dem med olja. Stek biffarna i olja ca 5 min på varje sida.
  4. Blanda brysselkålen med lingonen. Servera biffarna med brysselkål och potatis.

Recept från