30 min
Kryddpepparbiff med syrad brysselkål och klyftpotatis
- Brysselkål: Ansa kålen och koka den nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Spola hastigt av med kallt vatten och halvera kålen. Skala och skiva löken. Blanda ättika, socker, vatten och salt. Häll lagen över kål och lök och låt stå i rumstemperatur ca 20 min.
- Potatis: Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba eller skala potatisen och skär den i klyftor. Blanda potatisklyftorna med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
- Blanda färsen med ägg, kryddpeppar, salt och peppar. Forma färsen till fyra stora biffar. Pensla dem med olja. Stek biffarna i olja ca 5 min på varje sida.
- Blanda brysselkålen med lingonen. Servera biffarna med brysselkål och potatis.