Kryddnejlikaglaserat fläsk med sötsur vitkålssallad

Trä köttet på grillspetten efter stekningen så slipper du en massa pinnar i stekpannan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g fläskkött - t ex skinka eller karré
  • 2 krm salt

Nejlikaglaze

  • 2 msk honung - flytande
  • 2 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk soja - söt, t ex ketchap manis
  • 8 kryddnejlikor - hela
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Kålsallad

  • 400 g rödkål - eller vitkål
  • 0,5 gul lök
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 msk ättiksprit - (12 %)
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Blanda honung och olja. Skala och pressa i vitlöken och tillsätt övriga ingredienser.

  2. Skär fläskköttet i avlånga bitar som passar till grillspett.Pensla köttet med lite av glazen och krydda med salt. Marinera det ca 2 timmar i kylen.

  3. Finstrimla kålen i matberedare, på mandolin eller med osthyvel. Skala och skär löken i tunna strimlor. Blanda kål och lök.

  4. Blanda socker och ättika. Tillsätt sesamolja och rapsolja och krydda med salt, paprikapulver och svartpeppar.

  5. Häll dressingen över kål- och lökblandningen och blanda väl. Låt salladen stå och marinera i rumstemperatur ca 30 min före servering

  6. Bryn köttet i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Trä upp köttet på grillpinnar och pensla dem med resten av glazen. Servera spetten med kålsallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!