00000

Trä köttet på grillspetten efter stekningen så slipper du en massa pinnar i stekpannan.

För 12 pers på buffé

Ingredienser

300 g fläskkött t ex skinka eller karré
2 krm salt

Nejlikaglaze

2 msk honung flytande
2 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
4 msk soja söt, t ex ketchap manis
8 kryddnejlikor hela
1 tsk sambal oelek
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Kålsallad

400 g rödkål eller vitkål
0,5 gul lök
1,5 msk strösocker
1 msk ättiksprit (12 %)
2 msk sesamolja
2 msk rapsolja
0,5 tsk salt
2 krm paprikapulver
1 krm svartpeppar nymald

1. Blanda honung och olja. Skala och pressa i vitlöken och tillsätt  övriga ingredienser.
2. Skär fläskköttet i avlånga bitar som passar till grillspett.Pensla köttet med lite av glazen  och krydda med salt. Marinera det ca 2 timmar i kylen.
3. Finstrimla kålen i matberedare, på mandolin eller med  osthyvel. Skala och skär löken i tunna strimlor. Blanda kål och lök.
4. Blanda socker och ättika. Tillsätt sesamolja och rapsolja och krydda med salt, paprikapulver och svartpeppar.
5. Häll dressingen över kål- och lökblandningen och blanda väl. Låt salladen stå och marinera i rumstemperatur ca 30 min före servering
6. Bryn köttet i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Trä upp köttet på grillpinnar och pensla dem med resten av glazen. Servera spetten med kålsallad.

Fler recept med: Fest, Fläskkött, Övrigt, Snittar