Kryddkokta bönor med mandel och dadlar

Redaktionens favorit - nya spännande smaker till jul med kryddkokta bönor med mandel och dadlar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl vita bönor - torkade
  • 0,5 gul lök
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis
  • 125 g dadlar
  • 1 dl sötmandel
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 apelsin - rivet skal och saft
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk bladpersilja - strimlad

Gör så här

  1. Blötlägg bönorna i vatten ca 12 timmar.  Skala och skiva löken.

  2. Koka bönorna i vatten med lök och kryddor tills de är mjuka, ca 45 min. Låt bönorna rinna av.Kärna ur och strimla dadlarna. Skålla, skala och rosta mandeln i torr, het panna. Hacka mandeln grovt. Blanda bönor, dadlar, mandel, olja, apelsinskal och -saft. Salta och peppra. Strö över persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!