Kryddjärpar med salsa verde

Servera kryddjärparna med het salsa verde och limecouscous. Enkel festmat när den är som godast.
Allt om Mat

Järpar

  • 1 lök - liten, gul
  • 0,5 tsk fänkålsfrö
  • 0,5 tsk senapsfrö
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja - till stekning

Tillbehör

Salsa verde

  • 2 dl bladpersilja
  • 1 dl mynta - färsk
  • 1 dl koriander - färsk
  • 1 vitlök - klyfta
  • 2,5 msk citron - pressad
  • 1 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 0,5 röd spansk peppar - urkärnad

Limecouscous

  • 3 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 3 dl couscous
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime - rivet skal + saft
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Mortla fänkålsfrö och senapsfrö. Blanda ägg, ströbröd och mjölk i en bunke. Låt stå och svälla några min. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda till en jämn färs.

  2. Forma till järpar, 5-7 cm långa. Stek dem runt om i olivolja på medelvärme ca 10 min. Het salsa verde: Ta bort de grova stjälkarna på persiljan och myntan. Kör alla ingredienser i en mixer eller matberedare till en grovhackad salsa. Limecouscous: Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Häll det över couscous i en skål. Tillsätt olivolja och rör om. Lägg på folie och låt stå och svälla ca 5 min. Lufta couscousen med en gaffel. Smaka av med rivet skal och saft av lime samt salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!