Kryddinkokta äpplen

Kryddinkokta äpplen serveras med lättvispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass, gärna på en skiva sockerkaka.
Elisabeth Johansson
Foto: Roland Persson

Ingredienser

  • 8 äpplen - små, fasta svenska , t ex Ingrid Marie
  • 1 citron
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 2 kanelstänger
  • 3 stjärnanis

Gör så här

  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär av det gula skalet med en skalkniv.

  2. Koka upp socker och vatten. Lägg i kanelstänger och stjärnanis. Lägg i citronskal och äpplen. Sjud 5–10 min.

  3. Lyft upp äpplena med en hålslev och lägg dem i en glasburk. Häll på lagen och sätt på ett lock. Låt kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!