Kryddigt stekt ris med räkor

Stekt ris, s k fried rice, är en klassisk rätt som kan varieras i det oändliga. De ekologiska tigerräkorna finns bl a i Coops butiker, men de kan bytas mot t ex grillad kyckling.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl jasminris
  • 1 dl vildris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 knippa salladslök
  • 2 msk rapsolja - eller jordnötsolja
  • 1 msk ingefära - riven, färsk
  • 14 scampiräkor - stora, ekologiska, utan skal
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • japansk soja
  • ketjap manis

Gör så här

  1. Koka jasminris och vildris enligt anvisning på förpackningarna. Låt svalna.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och skär pepparfrukten i tunna strimlor. Ansa och skär löken i bitar.

  3. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Fräs vitlöken, ingefäran och räkorna 3–5 min. Ta upp det frästa.

  4. Fräs riset i resten av oljan 3–5 min. Tillsätt pepparfrukt och vårlök. Stek ytterligare 2 min. Blanda i räkorna och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt. Servera med sojasås och ketjap manis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!