00000

70 min + 20 min i ugn
Brödet blir bäst om degen knådas rejält, så använd gärna maskin.

För 20 st

Ingredienser

50 g jäst
5 dl vatten, ljummet, 37°
2 msk olivolja
2 msk hel kummin
0,5 msk salt
3 dl parmesanost, riven, eller västerbottensost
4 dl grahamsmjöl
1 dl svarta kalamataoliver, eller gröna utkärnade oliver
9 dl vetemjöl
1 dl vetemjöl till utbakning
1 msk olivolja, till pensling

1. Smula jästen i degbunken. Tillsätt vattnet och lös jästen.
2. Häll i olja, kummin, salt och ost. Blanda i grahamsmjölet.
3. Grovhacka oliverna, Tillsätt dem och vetemjölet lite i taget till en lös deg.
4. Knåda i maskin ca 5 min.
5. Jäs under lock till dubbel storlek ca 40 min.
6. Häll ut degen på mjölad bänk och tryck ut degen med mjölade händer till en platta 30 x 40 cm. Skär degen mitt itu på längden och sedan i remsor.
7. Lägg remsorna på bakpappersklädda plåtar.
8. Grädda i 250° ca 10 min mitt i ugnen.
9. Pensla de varma bröden med olivolja och lägg dem på galler.

Fler recept med: Ägg och mejeri, Bakning, Matbröd, Övrigt