Kryddigt knäckebröd

Recept på kryddigt knäckebröd. I kylen utvecklas smakerna och degen blir lättare att kavla tunt. Använd en pizzaskärare när du skär ut degen. Recept av: Håkan Johansson

Ingredienser

  • 4,5 dl mjölk
  • 8 dl grahamsmjöl - (480 g)
  • 5 dl grovt rågmjöl - (250 g) + -ca 1 dl till utkavling
  • 0,5 msk honung
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk jäst

Pensling

  • vatten

Garnering

  • 2 tsk anis - hel
  • 2 tsk fänkålsfrön - hela
  • 2 tsk kummin - hel
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till degen i en hushållsassistent på låg hastighet ca 2 min. Öka hastigheten och arbeta degen ca 4 min. Dela degen i två bitar och forma dem till avlånga rullar, ca 20 cm. Linda in bitarna i plastfolie och låt dem ligga i kylen ca 1 dygn.

  2. Sätt ugnen på 175°. Ta ut degen ca 20 min, så att den mjuknar något. Kavla ut den tunt, ca 1 1/2  mm. Nagga degen och spraya eller pensla med vatten. Strö över kryddor och flingsalt och kavla försiktigt in kryddorna i degen. Skär den i små bitar och lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen 8–9 min. Låt kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!