Kryddiga sirapskakor - Molasses Crackles

Det är viktigt att använda mörk sirap för att få rätta smaken. Vill man ha kakorna mindre söta kan man hoppa över sockergarneringen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 2,25 dl strösocker
  • 0,75 dl sirap - mörk
  • 2 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm muskot - mald
  • 2 krm salt

Ev garnering

  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och sirap och rör ihop till en smet. Låt det svalna lite. Vispa upp äggen i en skål och rör ner äggen i smör- och sockerblandningen.

  2. Blanda vetemjöl med bikarbonat och kryddor i en separat skål. Blanda ner mjölblandningen i smeten, först hälften och sedan resten och rör ordentligt. Smeten ska bli blank och smidig. Täck degen med plastfolie och låt stå svalt minst 2 timmar, eller över natten.

  3. Sätt ugnen på 175°. Dela degen i 4 delar. Dela varje del ca 20 delar i hasselnötsstora kulor. Rulla ev runt dem en skål med strösocker. Lägg ut dem glest på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6-7 minuter eller tills de har fått fin ljusbrun färg. Låt svalna på plåten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!