55555

De kryddiga revbensspjällen snabbmarineras, serveras med trendiga koreanska sötpotatisnudlar och jordnötskross. En snabblagad och smakrik rätt.

För 2 personer:

Ingredienser

1 förpackning baby back-ribs, Ica (475 g)
0,5 broccolistånd
1 msk rapsolja
120 g sötpotatisnudlar, t ex Imo food
3 salladslökar
250 g pak soi

Sås:

4 msk risvinäger
4 msk soja, japansk 
1 msk gochujang, –2 msk (koreansk chilisås), beroende på vilken styrka som önskas
1,5 msk lönnsirap, eller vit sirap
2 msk rapsolja

Tillbehör:

1 dl jordnötter, krossade
0,5 kruka koriander
soja, japansk

20 minuter

Revbensspjäll med sötpotatisnudlar – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Sås: Vispa ihop alla ingredienser.
  3. Ribs: Lägg ribsen på en plåt med bakplåtspapper, pensla med 1 msk av såsen. Ansa och skär broccolin i små buketter och lägg den bredvid. Ringla över olja. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Pensla gärna med såsen någon gång under tillagningstiden.
  4. Sötpotatisnudlar: Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Ansa och strimla salladslöken. Strimla det vita på pak soien och behåll det gröna i grova bitar. Lägg lök och pak soi i en sil. Häll de färdigkokta nudlarna med kokvattnet över och låt allt rinna av.
  5. Hetta upp 4 msk av såsen i en stekpanna, vänd ner nudelblandningen. Fräs ca 1 minut. Vänd ner broccolin och lägg upp nudlarna på ett fat. Toppa med jordnötter och koriander. Servera med ribs, extra sås och soja.

Tips! Såsen som följer med ribsen sparas till ett annat tillfälle. Sötpotatisnudlar finns i asiatiska hyllan i din butik.