00000

Kryddiga lammfärsspett är enkla och goda med smak av garam masala, koriander och vitlök.

För 6-8 personer:

Ingredienser

800 g lammfärs
2 ägg
2 vitlöksklyftor
1,5 tsk salt
2 tsk garam masala
1 tsk koriander, mald
2 msk rapsolja

30 minuter

Kryddiga lammfärsspett – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda färsen med ägg, vitlök, salt, garam masala och koriander.
  2. Forma färsen till ca 12 avlånga bitar. Stek dem runt om i olja
    ca 3 min. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och stek dem färdiga mitt i ugnen, ca 8 min. Servera med mango chutney.

Servera en hel indisk buffé, se alla recept nedan
indisk-buffe

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Fler recept med: Indiskt, Kött, Köttfärs, Lamm