55555

Kryddiga köttbullar med pistaschnötter, russin och tranbär har en god, kryddig och mustig smak. Passar perfekt till övriga rätter på julbordet.

För 60 köttbullar:

Ingredienser

1 kilo köttfärs
1 gul lök
1 msk rapsolja
2 dl ströbröd
2 dl vispgrädde
2 ägg
100 g pistaschnötter, skalade
50 g tranbär, torkade
50 g sultanrussin, (gula russin)
1 msk harissa
1 tsk kanel, mald
1 tsk koriander, mald
1 tsk ingefära, mald
1 tsk spiskummin, mald
0,25 tsk kryddnejlika, mald
1 msk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald
100 g smör

45 minuter

Kryddiga köttbullar – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Stek den i olja i en stekpanna 2–3 min. Låt svalna.
  2. Blanda ströbröd, grädde och ägg och låt svälla ca 5 min. Grovhacka nötterna.
  3. Rör ner lök, nötter, bär, russin, kryddor samt salt och peppar i ströbrödsblandningen Tillsätt köttfärsen och blanda ordentligt.Rulla färsen till stora bollar med blöta händer och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
  4. Stek köttbullarna i omgångar i smör tills de får en fin yta runt om och är genomstekta.

 

Fler recept med: Jul, Kött, Köttfärs