Kryddiga korvar på lök- och tomatbädd

Recept på kryddiga korvar på  lök- och tomatbädd. I många charkbutiker kan man fynda fantastiska hemlagade korvar. Välj din favorit att bjuda på en söndagsbrunch.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4 korvar - kryddiga (à 100 g)
  • 3 rödlökar
  • 500 g kvisttomater - små
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 msk persiljeblad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º. Skala och skiva löken. Halvera hälften av tomaterna, låt resten vara hela. Blanda lök, tomater och olja i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.

  2. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Sänk ugnsvärmen till 175º. Picka korven med en gaffel. Strö sockret över tomat- och lökblandningen. Lägg på korvarna. Tillaga ytterligare ca 15 min. Ringla över balsamvinäger. Garnera med persiljeblad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!