1 timme
Kryddiga grillspett med tunnbrödrulle – gör så här:
- Skär kött och kyckling i cm-stora bitar. Kärna ur och skär paprikan i cm-stora bitar. Skala och skär löken i cm-stora bitar.
- Varva kyckling, paprika och lök på fyra grillspett. Varva karré, paprika och lök på fyra grillspett. Varva entrecôte, paprika och lök på fyra grillspett.
- Skala och skiva vitlöken tunt. Grovhacka rosmarinen. Blanda vitlök, rosmarin, olja, salt och peppar och pensla blandningen på spetten. Låt marinera i kylen ca 30 min.
- Glaze: Skölj apelsin, citron och lime noga i ljummet vatten. Finriv hälften av det yttersta skalet från citrusfrukterna. Halvera och pressa ut saften. Blanda citrussaften med muskovadosocker, chipotle och stjärnanis i en kastrull. Koka ca 5 min, tills ca 2 dl återstår. Sila glazen och blanda ner citrusskalet. Krydda med salt. Låt kallna.
- Tunnbrödrullar: Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Ansa och hacka purjolöken. Häll av vattnet när potatisen är färdig och krossa den lätt tillsammans med senap, purjolök och crème fraiche. Krydda med salt.
- Lägg tunnbröden och lägg ut en sträng av potatisröran mitt på tunnbröden. Vik in den nedersta delen och rulla sedan ihop dem.
- Värm grillen till högsta temperatur. Grilla karré- och kycklingspett runt om ca 5 min, tills de är genomstekta och entrecôtespetten ca 3 min, till mediumstekta. Grilla tunnbrödrullarna ca 5 min, tills de fått fin färg.
- Lägg upp de nygrillade spetten på ett fat. Strö över salladsskotten och ringla över olja. Servera spetten med den kryddiga citrusglazen och tunnbrödrullarna.