4.64.64.64.64.6

Kryddig pumpasoppa med fröströssel har smak av curry och ett rostat strössel av solros- och hampafrö.  

För 4 personer:

Ingredienser

1 butternutpumpa, (ca 800 g)
2 msk olivolja
2 tsk curry
1 msk citron, pressad
1 msk grönsaksfond, konc

Strössel:

0,5 dl solrosfrö
2 msk hampafrö
2 krm flingsalt
1 msk olivolja

Tillbehör:

1 dl crème fraiche

20 minuter

Kryddig pumpasoppa med fröströssel – gör så här:

  1. Kärna ur, skala och skär pumpan i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 15 min. Häll av vattnet, spara ca 3 dl att späda soppan med.
  2. Tillsätt olja, curry och 1 dl av kokvattnet. Mixa soppan slät och späd med mer vatten till en lagom konsistens.
  3. Strössel: Rosta solrosfrö och hampafrö i en torr stekpanna. Tillsätt flingsalt. Häll upp i en skål och blanda med oljan.
  4. Servera soppan med en klick crème fraiche och strössel.
Fler recept med: Fredagsmat, Soppa, Vegetariskt