00000

Citron, både skal och saft, smaksätter den ljumma salladen som serveras med nygrillad, algkryddad lax. Grilla kryddsidan sist, kryddorna bränns lätt.  

För 2 person(er)

Ingredienser

400 g potatis, färsk
100 g squash
10 rädisor
1 dl salladslök, strimlad
200 g honungsmelon, i bitar
200 laxfilé
1 msk alg+ fisk

Dressing:

1 tsk citronskal, rivet
1 msk citron, pressad
1 msk olivolja
1 msk vatten
0,5 tsk salt
1 krm peppar, nymald

1. Koka upp lättsaltat vatten i en gryta. Skrubba ev potatisen och koka den ca 15 minuter. Skölj och halvera under tiden squashen. Skrapa ur kärnhuset med en sked och skär i bitar. Låt de koka med potatisen de sista 5 minuterna.
2. Skölj och ansa rädisorna. Lägg dem i kokvattnet strax
innan det ska hällas av potatisen. Låt grönsakerna ånga av
utan lock.
3. Blanda samman dressingen. Lägg potatis, grönsaker och
melon i en skål, blanda med dressingen.
4. Hetta upp grillen eller grillpannan. Torka av laxen med
hushållspapper och klappa in kryddblandningen på laxens
ovansida. Grilla ca 1 minut på alla sidor. Servera med salladen.

Ca 450 kcal,
varav 20 g fett,
45 g kolhydrater,
22 g protein.

 

Om kryddblandningen Alg+:
Alg+ är en ny lite exklusivare serie kryddblandningar från Ridderheims. De innehåller inte de kryddor vi är vana att möta i olika matsammanhang utan i stället lite mer udda och smakrika örter, alger, frukter, blommor och salt för att ge några exempel. Blandningarna är namngivna med vad de lämpar sig till. Natriumglutamat ingår inte!