Kryddig lammgryta med röda linser

I bästa lammtider måste även den som vill äta smalt kunna njuta av lammkött. Välj gärna rostbiff eller annan benfri del från lammsteken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g lammstek - benfri
  • 250 g lammstek - benfri
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 0,75 msk ingefära - riven. färsk (ca 3/4 msk
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk olja
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 krm salt
  • 1,5 dl vatten
  • 40 g bladspenat - färsk
  • 0,5 dl fraiche - mini (5%)

Tillbehör

  • 0,75 dl linser - torkade, röda (60 g)
  • 2 tomater
  • 0,5 rödlök - strimlad

Gör så här

  1. Skär köttet i smala strimlor. Blanda det med vitlök, ingefära, chilipulver olja och soja.

  2. Bryn köttet i en stekpanna med släpplätt-beläggning. Salta och häll i vattnet. Låt grytan sjuda 10 minuter. Tillsätt spenat och mini fraiche och låt grytan sjuda någon minut. Smaka av med salt.

  3. Tillaga linserna enligt beskrivningen på påsen. Servera grytan med kokta röda linser och tomatsallad med rödlök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!