00000

I bästa lammtider måste även den som vill äta smalt kunna njuta av lammkött. Välj gärna rostbiff eller annan benfri del från lammsteken.

För 2 person(er)

Ingredienser

250 g lammstek, benfri
250 g lammstek, benfri
1 vitlöksklyfta, pressad
0,75 msk ingefära, riven. färsk (ca 3/4 msk
1 tsk chilipulver
1 msk olja
1 tsk kinesisk soja
2 krm salt
1,5 dl vatten
40 g bladspenat, färsk
0,5 dl mini fraiche, (5%)

Tillbehör:

0,75 dl linser, torkade, röda (60 g)
2 tomater
0,5 rödlök, strimlad

1. Skär köttet i smala strimlor. Blanda det med vitlök, ingefära, chilipulver olja och soja.
2. Bryn köttet i en stekpanna med släpplätt-beläggning. Salta och häll i vattnet. Låt grytan sjuda 10 minuter. Tillsätt spenat och mini fraiche och låt grytan sjuda någon minut. Smaka av med salt.
3. Tillaga linserna enligt beskrivningen på påsen. Servera grytan med kokta röda linser och tomatsallad med rödlök.