En wok med allt i ett: kyckling, nudlar och grönsaker.

För 2 person(er)

Ingredienser

150 g kycklingfilé
0,5 msk rapsolja
1 krm salt
1 vitlöksklyfta finhackad
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk koriander mald
1 msk ingefära riven, färsk
1 msk teriyakisås
0,5 tsk sambal oelek
1 msk sweet chilisås

Tillbehör:

125 g äggnudlar
1 tsk gurkmeja
200 g wokgrönsaker djupfrysta
0,5 msk olja
0,5 krm salt

Kryddig kycklingwok med gula nudlar

  1. Skär kycklingen i strimlor.
  2. Bryn kycklingbitarna i olja tillsammans med salt, vitlök och kryddor. Tillsätt teriyakisås, sambal oelek och sweet chilisås. Låt allt fräsa några minuter så att kycklingen blir genomstekt.
  3. Koka nudlarna enligt beskrivningen på paketet men tillsätt gurkmeja.
  4. Woka grönsakerna i olja. Salta lätt.
  5. Blanda kycklingbitarna med nudlar och wokade grönsaker och servera.