Kryddig kycklingwok med gula nudlar

En wok med allt i ett: kyckling, nudlar och grönsaker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g kycklingfilé
  • 0,5 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 vitlöksklyfta - finhackad
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk koriander - mald
  • 1 msk ingefära - riven, färsk
  • 1 msk teriyakisås
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 msk sweet chilisås

Tillbehör

  • 125 g äggnudlar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 200 g wokgrönsaker - djupfrysta
  • 0,5 msk olja
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Skär kycklingen i strimlor.

  2. Bryn kycklingbitarna i olja tillsammans med salt, vitlök och kryddor. Tillsätt teriyakisås, sambal oelek och sweet chilisås. Låt allt fräsa några minuter så att kycklingen blir genomstekt.

  3. Koka nudlarna enligt beskrivningen på paketet men tillsätt gurkmeja.

  4. Woka grönsakerna i olja. Salta lätt.

  5. Blanda kycklingbitarna med nudlar och wokade grönsaker och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!