Kryddig kyckling med ingefära och päron

Den här middagsrätten sköter sig själv i ugnen. Tänk på att kycklingen ska vara ordentligt genomstekt, den är klar vid 70º innertemperatur (använd gärna stektermometer).
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor - (ca 1,2 kilo)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 päron
  • 1 citron - finstrimlat skal

Marinad

  • 1 - 2 jalapeño
  • 1 msk ingefära - finriven färsk
  • 2 msk citron - pressad
  • 3 msk torr sherry
  • 2 msk honung - flytande
  • 3 msk olivolja

Garnering

  • örter - hackade t ex persilja

Gör så här

  1. Marinad: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda chili, ingefära, citronsaft, sherry, honung och olivolja i en ugnssäker form.

  2. Skär kycklingklubborna mitt itu till ben och lår. Lägg dem i formen och ös med marinaden. Ställ formen kallt ca 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 200°. Krydda kyckligen med salt och peppar. Halvera päronen och lägg dem vid sidan om kycklingen.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min tills kycklingen är genomstekt. Vänd kyckling och päron 2-3 gånger under tillagningstiden. Blanda ner citronskalet när ca 10 min återstår.

  5. Garnera med hackade örter och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!