Kryddig kyckling med ingefära och päron

Den här middagsrätten sköter sig själv i ugnen. Tänk på att kycklingen ska vara ordentligt genomstekt, den är klar vid 70º innertemperatur (använd gärna stektermometer).

Kryddig kyckling med ingefära och päron

 

1. Marinad: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda chili, ingefära, citronsaft, sherry, honung och olivolja i en ugnssäker form.

2. Skär kycklingklubborna mitt itu till ben och lår. Lägg dem i formen och ös med marinaden. Ställ formen kallt ca 1 timme.

3. Sätt ugnen på 200°. Krydda kyckligen med salt och peppar. Halvera päronen och lägg dem vid sidan om kycklingen.

4. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min tills kycklingen är genomstekt. Vänd kyckling och päron 2-3 gånger under tillagningstiden. Blanda ner citronskalet när ca 10 min återstår.

5. Garnera med hackade örter och servera.

 

 

Recept från