Kryddig köttfärsröra med linsris

Prova att krydda köttfärssåsen lite annorlunda än du brukar göra. Att koka riset med linser blir både nyttigt och gott till.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 purjolök - stor
  • 2 dl gröna linser
  • 4 msk smör
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt - + 1 tsk
  • 2 dl ris
  • 500 g köttfärs
  • 1 pkt tomater - krossade (500 g)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm nejlikor - malda
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa och strimla purjolöken. Fräs hälften av purjon med linserna i 2 msk smör. Häll på vattnet och tillsätt 1 tsk salt. Låt koka under lock ca 10 min.

  2. Blanda i riset och koka ytterligare ca 20 min under lock.

  3. Bryn köttfärsen i 2 msk smör ca 3 min. Tillsätt resten av purjon och fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt de krossade tomaterna och krydda med sambal oelek, nejlikor, 1 tsk salt och peppar.

  4. Låt sjuda utan lock ca 10 min. Servera köttfärssåsen med linsriset till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!