1. Fräs de otinade rotsakerna i oljan i en kastrull ca 5 min. Rör om då och då. Smula ner buljongtärningar, tillsätt currypasta och fräs under omrörning 2–3 min.
2. Tillsätt kokosmjölk och vatten, koka upp och sjud soppan ca 15 min eller tills rotsakerna är mjuka. Späd ev soppan med vatten om den verkar för tjock.
3. Garnera soppan med urkärnad strimlad pepparfrukt och koriander. Servera med brödkrutongerna.
Kryddig kokos- och rotsakssoppa
30 min
Variera soppan genom att mixa den lätt med mixerstav. Mixa den innan den späds med resten av vattnet. Servera frukt till dessert.
För 4 person(er)
Ingredienser
2 pkt | frysta rotsaker, (à 550 g) |
2 msk | rapsolja |
2 | hönsbuljongtärning |
2 msk | röd currypasta, (20 g) |
1 burk | kokosmjölk, (400 g) |
7,5 dl | vatten |
1 | röd spansk pepparfrukt |
0,5 | koriander, kruka |
200 g | brödkrutonger |