Späd spadet från skinkan med vatten till önskad sälta. Eller använd hönsbuljong.
För 8 person(er)
Ingredienser
1
lök, stor gul
200 g
savoj- eller grönkål
2 msk
smör
2
nejlikor, hela
4
kryddpepparkorn
6
svartpepparkorn
2
lagerblad
1 l
skinkspad, utspätt
2 dl
julskinka, strimlad
300 g
kycklinglever
1 msk
smör
2 krm
salt
Kryddig julsoppa med savojkål och kycklinglever – gör så här:
Skala och skiva löken. Strimla kålen. Fräs lök och kål i smör i en kastrull. Tillsätt kryddorna och häll på skinkspadet. Låt sjuda ca 2 min. Vänd ner skinkan.
Dela ev kycklinglevern om de sitter ihop. Hetta upp smör i en stekpanna och stek levern ca 3 min på varje sida. Salta.
Häll soppan i djupa tallrikar och toppa med kycklinglevern. Servera genast.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.