Kryddig julsoppa med savojkål och kycklinglever

Späd spadet från skinkan med vatten till önskad sälta. Eller använd hönsbuljong.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 lök - stor gul
  • 200 g kål - savoj- eller grön
  • 2 msk smör
  • 2 nejlikor - hela
  • 4 kryddpepparkorn
  • 6 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 l skinkspad - utspätt
  • 2 dl julskinka - strimlad
  • 300 g kycklinglever
  • 1 msk smör
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Strimla kålen. Fräs lök och kål i smör i en kastrull. Tillsätt kryddorna och häll på skinkspadet. Låt sjuda ca 2 min. Vänd ner skinkan.

  2. Dela ev kycklinglevern om de sitter ihop. Hetta upp smör i en stekpanna och stek levern ca 3 min på varje sida. Salta.

  3. Häll soppan i djupa tallrikar och toppa med kycklinglevern. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!