20 minuter + 20 minuter i ugn
Kryddig indisk kyckling i ugn med pistasch- och tranbärscrunch – gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Putsa kycklingen och skär den i mindre bitar. Stek dem gyllenbruna i olja. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg dem i en ugnssäker form.
- Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Lägg dem i formen tillsammans med kycklingen.
- Kryddpasta: Skala lök och vitlök. Skala och finriv ingefäran. Fräs lök, vitlök och ingefära i olja. Tillsätt alla kryddor och stek ytterligare ca 1 minut. Tillsätt tomater, socker, fond, vinäger och vatten. Koka ca 5 min. Häll såsen i formen med kycklingen och blomkålen och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
- Topping: Skala och skiva rödlöken tunt på mandolin och lägg den i iskallt vatten ca 5 min.
- Strö fetaost, rödlök, tranbär, pistaschnötter och mynta över kycklingen. Servera med yoghurt och bröd.