4.34.34.34.34.3

Kryddig indisk kyckling i ugn med pistasch- och tranbärscrunch innehåller varma, mjuka och underbara smaker. Att strössla över syrlig fetaost kanske inte känns så indiskt, men vi kan lova att det är väldigt gott.

För 4 personer:

Ingredienser

700 g kycklinglårfilé
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 blomkålshuvud, stort (800 g)

Kryddpasta:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 cm ingefära
2 msk olivolja
1 tsk gurkmeja
1 tsk kanel, mald
1 tsk spiskummin, mald
1 tsk koriander, mald
0,5 tsk paprikapulver
0,5 krm chiliflakes
0,5 tsk salt
1 burk tomater, krossade (400 g)
1 msk farinsocker
2 msk kycklingfond, konc
1 msk vitvinsvinäger
5 dl vatten

Topping:

1 rödlök
150 g fetaost
1 dl tranbär, torkade
1 dl pistaschnötter, rostade, grovhackade
1 kruka mynta

Tillbehör:

2 dl yoghurt, turkisk
liba- eller naanbröd

20 minuter + 20 minuter i ugn

Kryddig indisk kyckling i ugn med pistasch- och tranbärscrunch – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Putsa ­kycklingen och skär den i mindre bitar. Stek dem gyllenbruna i olja. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg dem i en ugnssäker form.
  2. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Lägg dem i formen ­tillsammans med kycklingen.
  3. Kryddpasta: Skala lök och vitlök. Skala och finriv ingefäran. Fräs lök, vitlök och ingefära i olja. Tillsätt alla kryddor och stek ytterligare ca 1 minut. Tillsätt tomater, socker, fond, vinäger och vatten. Koka ca 5 min. Häll såsen i formen med kycklingen och blomkålen och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Topping: Skala och skiva rödlöken tunt på mandolin och lägg den i iskallt ­vatten ca 5 min.
  5. Strö fetaost, rödlök, tranbär, pistaschnötter och mynta över kycklingen. Servera med yoghurt och bröd.