00000

Den här soppan får en god kryddig smak av ingefära och en liten sötma av äpple.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 äpple
1 msk smör
2 tsk ingefära, färsk och riven
1 msk tomatpuré
5 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1,5 msk vetemjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
400 g fisk, t ex sejfilé
225 g musslor
2 msk persilja, hackad

Garnering:

1 äpple

1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala, kärna ur och
tärna äpplet.
2. Fräs lök, vitlök och äpple i smöret i en kastrull. Tillsätt ingefära och tomatpuré. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna. Låt sjuda 5 minuter.
3. Vispa ut mjölet i grädden och häll det i soppan. Sjud 3 minuter till.
4. Skär fisken i bitar. Lägg ner den och tag kastrullen från värmen. Låt stå med lock 5-10 minuter tills fisken är färdig.
5. Lägg ner musslor och låt allt bli varmt. Vänd ner persiljan före servering. Garnera gärna med tärnat äpple.
Servera med ett gott bröd.

Fler recept med: Fisk, Grönsaker, Skaldjur, Soppa