4.64.64.64.64.6

Kryddig fiskpanna smaksätts med seafood and fish som är en kryddblandning av saffran, dillfrön, fänkål och vitlök.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g torskfilé, eller annan vit fisk
1 gul lök
3 dl ris, gärna basmati
2 msk seafood & fish krydda, (Santa Maria)
1 röd paprika
250 g gröna ärter, frysta
2 dl lätt crème fraiche
1 vitlöksklyfta
strösocker, olivolja, salt, nymald svartpeppar

25 minuter

 

Kryddig fiskpanna – gör så här:

  1. Skär torsken i bitar, ca 3 x 3 cm. Blanda med 1 tsk socker och 1 tsk salt. Låt stå ca 15 min.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs den i 2 msk olja ca 2 min. Tillsätt ris och fiskkrydda och fräs ca 1 minut. Häll över 6 dl vatten och koka under lock ca 5 min.
  3. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg fisken på riset och strö över paprika och ärter. Koka ytterligare 7–8 min, tills fisken är genomkokt.
  4. Krydda crème fraichen med pressad vitlök, 1/2 tsk socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  5. Servera fiskpannan med såsen till.