Kryddig fisk med curry och glasnudlar

Välj en vit fisk med skinnet kvar. Om man inte hittar färsk koriander går det bra att byta ut det mot thaibasilika.

30 min

1. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, spiskummin, koriander, fänkål, gurkmeja, limesaft, ingefära, koriander och salt. Gnid in fisken med kryddblandningen.

2. Nudlar: Tillaga glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skala, kärna ur och skär mangon i mindre kuber. Halvera gurkan på längden. Kärna ur och skiva gurkan. Skala och finhacka rödlöken. Skala och skär moroten i tunna remsor med en potatisskalare. Halvera tomaterna. Blanda grönsakerna med salladen och ställ åt sidan.

3. Dressing: Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.
Blanda samman alla ingredienser.

4. Stek fisken i olja, med skinnsidan nedåt först, ca 4 min på varje sida.

5. Blanda nudlarna med grönsakerna strax före servering. Häll över dressingen och blanda runt. Servera fisken med nudlar och limeklyftor.

Recept från